Sloni

17. října 2011 v 7:00 | Jana |  Názory
Mezi moje nejoblíbenější zvířata patří sloni a tak mě napadlo o nich napsat.

Chobotnatci
Chobotnatci jsou největší žijící suchozemští savci.Jedinými zástupci chobotnatců jsou sloni.Charakteristickým znakem slonů je dlouhý a pružný chobot,který slouží k čichání,hmatání a uchopování různých předmětů.Dalším znakem jsou kly.Vznikly prodloužením horních řezáků.Kvůli klům jsou sloni často obětí pytláků.Sloni se živí rostlinou potravou.Za den sní kolem 200kg rostlin.V přírodě žijí ve stádech o počtu 20 až 100 slonů.Samice je březí 22 měsíců a rodí většinou jedno mládě,o které se po narození dlouho stará,kojí ho až 6 let.
V současné době žijí na Zemi dva druhy slonů-slon africký a slon indický.Slon africký žije ve velké části afriky a dorůstá do výšky 3,5m.Slon indiský žije v jižní Asii,na Cejlonu,Borneu a Sumatře.Dorůstá do 3m.Narozdíl od slona afrického má menší uši,vysoké čelo se dvěma doulemi a kly rostou jen samcům.
Zajímavostí je,že když nějaký slon ze stáda umře,ostatní ho pochovají pod hromadu dříví a několik hodin u něj drží stráž a truchlí.

SLON AFRICKÝ:

SLON INDICKÝ:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Codíš sem pravidelně?

Ano
Ne

Komentáře

1 originalfashionworld originalfashionworld | Web | 17. října 2011 v 15:10 | Reagovat

su to krasne zvierata

2 jana-janishka jana-janishka | Web | 17. října 2011 v 16:34 | Reagovat

[1]:jo ja vim

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama